“Oldie but goldie” avagy régi figurák dícsérete 2.

No, akkor közkívánatra, újra régi babák! :-) Ezúttal űrgárdisták, pirosra festve:

A baloldali termik az első fém termik, amiket a GW gyártott, ezeket fejlesztette aztán tovább Deathwing és Wolf Guard modellekké, melyekről majd szintén lesz kép később.
A “csőrös” űrgárdisták műanyagok, lehetett őket tízesével meg harminchatosával is kapni. (Az első 40K modellek, amiket vettem, pont ezek voltak, szépen, egy tízes csomagban. Mára már elfogytak, és sajnálom is őket.) Az eBay-en még néha lehet szerezni belőlük, nagyon hangulatosak, különösen tömegben. Pár éve láttam, hogy valaki egy egész komoly sereget adott el belőlük, az nagyon ütősen nézett ki. (Tényleg, jut eszembe, gyűjt valaki tisztán MK6-os sereget? ;-) )
Végül pedig, a jobb oldali modell először mint “sima” Blood Angel kapitány futott, aztán nevet is kapott, és lett belőle Tycho. :-) Most meg már új alakban szaladgál, régi énjét messze maga mögött hagyva.

Mára ennyi fért be, mert elég sok a meló, de igyekszek, igyekszek.

Melyik sereg legyen még? ;-) (Persze bővítem a birodalmi oldalt is, mert van még mivel…)

“Oldie but goldie” avagy régi figurák dícsérete 1.

Bizony már sok-sok éve annak, hogy a Warhammer 40000 útjára indult, az első, Rogue Trader kiadvánnyal (mely legalább annyira volt szerepjáték, mint stratégia). A GW már ekkor elkezdte áldásos tevékenységét a modellgyártás területén, és sorra születtek a figurák a játszható seregekhez. Mivel akkor még műanyagból nem tudtak olyan pontosan önteni, mint ma, főként fém figurákat gyártottak, és főként egybe öntve, alaposan megnehezítve a konvertálni vágyók dolgát. Ebben az időszakban is születtek azért szép modellek, úgyhogy arra gondoltam, időről-időre bemutatok párat, régi kiadványokból beszkennelve, vagy a netről orvul és gonosz módon lelopva.

Kezdjük a Birodalmi Gárdával!

Kezdetben vala sok kis golyófejű katona, tányérsapkás tisztekkel. Nem volt varia, aki IG-vel akart játszani, nem választhatott különféle regimentekből, ezek jutottak. Viszont voltak hozzájuk lovasok, suhanók, azóta sem használt harci gépek, meg sokféle komisszár. Majd ezekről is szerzek képet, egyelőre a gyalogosok kerülnek terítékre:

Klikk a képekre, és szépen megnőnek (Kétszer kell klikkelni,aztán lesz igazán nagy)!
A felső képek akkori katalógusból származnak, az alsók meg saját gyűjtésből.

Festési tervek: skótok (na jó, felderítők)

Bizonyára többen láttátok már a Legio Mortis seregemet, mert az utóbbi időben (mármint az egy év kihagyás előtt) mindig velük nyomultam. (Aki nem látta, de szeretné, az hamarost fogja, mert amint napos lesz az idő, már fotózom is őket!) No, hát őket bővítgetem, hogy ha majd lesz alkalmam megint játszani, akkor legyen miből válogatni. Több osztagon is elkezdtem dolgozni, de most a felderítők kerültek a célkeresztbe, mert az 5. kiadás szabályaival (Scout spec. szabály) nagyon mókássá váltak. Régen is előszeretettel használtam őket (a mesterlövészeket), szinte mindig benne voltak a seregben, és most, hogy új (és szép) kiegészítő egységekkel bővültek (csapatszállító röppencs, motorosok), úgy gondoltam, ideje összerakni és kifesteni őket.

Az eredeti színminta így festett:
Aztán, a bolteres bagázst már másképp festettem:
Ami persze egyfelől jó ötlet, mert az alvadtvér-színű ruha jobban tetszik, másfelől viszont a nem-mesterlövészeket most festhetem át…
Aztán, vannak itt réges-régi figurák is, melyek közül kettő már csak az utókezelésre vár (füvezés, lakkozás):
De van még pár csóka, akik csak alapozva/alapozás nélkül ücsörögnek otthon:
Igen, elismerem, brunyókák, de nagyon karakteresek! :-) A bal oldali kézcserén fog átesni, mert a fegyverei végképp szerencsétlenek, a shurikenvetősnek meg varázslok valami mást a kezébe, hogy ne tiltsák ki az asztalról (bááár, a shurikenvetőnek ugyanazok a tulajdonságai, mint a felderítő puskának, úgyhogy akár lehetne az is nála). Az őrmin meg még gondolkodok, elkezdtem egy kombifegyvert faragni a kezébe, de egyelőre nem tetszik, úgyhogy pihen.
Számszakilag meg van
- 3 mesterlövész, őrmivel, plusz rakettással
- 5 bolteres csóka
- 5 régi közelharcos felderítő
- Therion bácsi (mert jól néz ki)Vagyis 3 ötfős osztag. Meg agy halom alkatrész.

A tervek pedig a következők:

- A bolteres osztag hátára kéne köpeny, amit nem valószínű, hogy rákonvertálok, inkább az összecsavart plusz köpenyeket szerelem rájuk. Esetleg még bővítem őket, a műanyag mesterlövész-alkatrészekből, mesterlövész-puska helyett boltert faragva a kezükbe. Őrmi is kell, ő meg vagy Therion bácsi lesz, vagy összerakok egyet combi-melta + energiakesztyű összeállítással. Ezt kombóztam ki, mint tutit. Az ő feladatuk a hátulról bejövés, terület biztosítása, ellenség idegesítése lesz.

- A közelharcosokat még szeretném bővíteni, amihez van is még két fém közelharcos csóka, meg ugye alkatrész. A gond ugye csak az, hogy az újak nagyon nem úgy néznek ki, mint a régi csókák. Ezért aztán nagy fúrás-faragás lészen, hogy valami hasonlóval tudjak előállni. A prototípus így néz ki (de még lehet, hogy alakul a srác):

A cél az, hogy hasonlítson, és legyen azért egy “badass” jellege is a modelleknek. Ezért aztán elég anyagigényes a projekt (Minta Jóska pl. scout láb + felsőtest + catachan fej + catachan kezek + káoszgárdista kesztyű és fegyverek + űrgárdista vállap összeállításban készült.) Itt meg is jegyezném, hogy a BitzBoat nagyban támogatta a modell létrejöttét. :-)

Hasonló szellemben szeretnék elkészíteni még 2-3 modellt, plusz az őrmit, aki annyira bátor lesz, hogy plazmapisztollyal és energiafegyverrel lesz felszerelve.

A röppencs utánuk következik, szintén erősen szétkonvertálva, mert az úgy lesz szép… :-) Motorosok egyelőre elég kevesen vannak (konkrétan egy sincs), de ha érkeznek, ők is a kés alá fekszenek. Legalább két osztag felderítőt szeretnék behozni minden csatába, hogy legyen meglepi az ellenségnek is (vö: Tréfi-törp ajándékai)!

A készülő modellekről majd töltök fel képet. Persze per pillanat a csiga gyorsabban dolgozik, mint én, de azért igyekszek velük!

Ja, és ha a képekre klikkeltek, előbb-utóbb (két klikk) nagyban is láthatjátok őket! Majd beinstallálom a wunderbar nézegetőt, amit mindenki használ, de öregember nem gyorsvonat… :-)

Nézni/olvasnivaló

Jóreggelt, jóreggelt!

Ma pár kedvenc oldalamat ajánlanám a figyelmetekbe, sok szeretettel:

(Bell of Lost Souls)

Van, aki ezt az oldalt nem ismeri? Kár kihagyni, mert minden nap felkerül 3-4 cikk, a stratégiai játékos hobbihoz kapcsolódóan (elsődlegesen WH40K), plusz az újdonságokról, hírekről is gyorsan értesülhettek. Külön érdemes kitérni a “Caption Contest” játékra, melyben egy-egy csatajelenethez költenek a hozzászólók vicces feliratokat.

(Cool Mini or Not?)

Szintén kihagyhatatlan “alap” oldal, ahová mindenki feltöltögetheti a figuráiról készült fényképeket, a látogatók pedig 1-10-ig pontozhatják őket. Néha fantasztikus modelleket lehet találni, de ötletgyűjtésre is remek (én pl. ha valami új modellt készülök összerakni, mindig rákeresek, hátha kapok pár ötletet :-) ).

(Master of the Forge)

Ez egy esetileg frissülő oldal, a tulaj akkor ír egy-egy új bejegyzést, ha elkészül a legújabb konverzióival. Nagyon ügyes a srác, “artscale” (vagyis a “normális” méretaránynak, és a valós emberi anatómiának megfelelő) modelleket gyárt, főként űrgárdista témakörben, különös tekintettel a pre-heresy páncélokra (MK3-4-5).  Érdemes visszajárni, szépek a modellek, és néha még tutorialokból is okosodhatunk.

(The Stuff of Legends)

Gyűjtőknek és a régi figurák barátainak hasznos oldal, ahol az elmúlt 30 (!) év Citadel/GW-s katalógusait találhatod meg, szépen beszkennelve, különös tekintettel a 2000 előtti modellekre. Itt garantáltan találsz olyan modelleket, ritkaságokat, melyeket még sosem láthattál máshol!

(Servants of the Imperium)

Mai ötödik oldalunk egy nagyon szórakoztató képregényé, melyben pácikaemberkéknek megrajzolt birodalmi hősök küzdenek gonosz ellenfeleikkel. Egyszerűen zseniális. Hétfőnként érdemes ránézni, akkor frissül.

Kellemetes nézelődést!

Re:Load

Jónapokat, ismét!

Másfél éve nem írtam ide, de aztán csak felbuzgott bennem a tettvágy, meg a grafománia, úgyhogy mostantól újrakezdem a blogot, és írkálok majd Warhammerről, egyéb játékokról, meg ami még az eszembe jut. Elég régóta űzöm a hobbit, lesz miről…

A Ligáról csak könnyes visszaemlékezés szintjén, hisz tavaly megszűnt szegény. Szerettük, csináltuk, de aztán csak kihunyt a lelkesedés, és vele együtt elfogytak a játékosok is. Nomeg én is másfajta babázásba kezdtem… :-)

Egy év hobbiszünet után azonban úgy éreztem, hogy itt az ideje, és újra kicsit komolyabban foglalkozzak nagy kedvenceimmel, a Games Workshop figurás játékaival. Miután a babucsek mellett fúrásra-faragásra és festésre csak ritkán van idő, főként a játékról szóló gondolataimat szeretném megosztani, de azért majd egy-két fordítás, érdekes link, és sok könyvajánló is szerepel majd az olvasnivalók között. Nomeg azért igyekszek néhány készülő figura képét is megmutatni félelmetes (kinézetű) fekete seregemből. És lesz Warhammer Quest is, mert azt is szeretem ám!

Érdemes lesz erre járnotok, igyekszem hasznos és érdekes tartalmakkal töltögetni az oldalakat!

WordPress Themes