A Legio Mortis sereg 2. – Taktikai osztagok

A halálfejes gárdisták újra támadnak! Ezúttal a taktikai osztagok kerülnek sorra. Lássuk is az elsőt:

Ők még régi-régi csókák, jórészt második kiadású modellek. Majdnem mindenki MK7-es páncélban nyomul, kiegészítve két MK 6-os sráccal, és egy MK4-essel. Az őrmester valójában egy káplán, aki Crozius Arcanum helyett kapott egy szép kis koponyát. Annak idején, a második kiadásban volt egy LotD speciális karakter, Centurius, a veterán őrmester, ő nézett ki így, őt szerettem volna lekonvertálni. Itt még lelkes voltam, és a modellek nagy részének bal vállán szerepel egy rúna, meg a nevük. Akinek van, annak szép, bibliai neve van, elsődlegesen az angyalok nevei közül. Ja, és ekkor már érvényben volt a “ne legyen két egyforma modell a seregben” elv. :-)

A második osztagban több érdekes modell is helyet kapott, őket látjátok nagyobb felbontásban. A legnagyobb kihívást ennél az osztagnál az jelentette, hogy mi legyen a jobb vállapokon? Ez még mindig az előtt volt, hogy a GW kijött volna a sokféle új műanyag modellel, és csináltak volna wunderbar figurás vállapokat. Úgyhogy festegetni kellett, és lehetőleg ne mindegyikre lángokat, vagy koponyát…

Végül pedig, akik hol bekerülnek az osztagokba, hol nem:

Plusz egy plazma (valójában Azrael kombi-plazmája, egy lángszóró, két régi őrmi, valamint egy kicsit módosított “Oldie_but_goldie” Mk4 csóka és egy teljesen össze-vissza páncélos gárdista. Ők pontszám függvényében jönnek, vagy mennek a devákhoz. Vagy veteránnak. :-)

A modelleket jobban megnézve a talpak evolúcióját is láthatjátok: kezdetben vala a “fekete talp, műfűvel a tetején”, aztán a homok a talpon, barnával hájlájtolva, majd műfű, végül pedig (egyelőre csak az MK4-es csókán) köves rész/füves rész/valami bizbasz (lehetőleg csont vagy koponya). És egy ideje már a fegyvercsöveket is kifúrom, mert úgy sokkal szebb a végeredmény…

Az osztagokhoz van egy db Rhinó, és egy db Razorback. Majd ők is sorra kerülnek, a járműves szekcióban.

Ennyit mára, kellemes strandolást mindenkinek (aki nem dolgozik, felvételizik, érettségizik)!

“Oldie but goldie” avagy régi figurák dícsérete 4.

Ezúttal megint az IG dobozba kotortam bele, és előszedtem a komisszár-gyűjteményem festett darabjait. Ezen a négyen kívül még megvan ebből a sorozatból egy, és tervben volt a többi begyűjtése is (ez most egyelőre lecsúszott a “meglátjuk” kategóriába).  Ismét csak karakteres modellekről van szó, a korai GW-s figurákra jellemző bájjal. Azóta már két sorozat komisszár is kijött az újabb kiadásokhoz, de annyi, mint hajdanán, sosem. Igaz, egy seregbe nem is kell annyi.

Hogy mégis, mire volt jó ennyi politikai tiszt régesrég? Volt egy olyan formáció, miszerint “Commissar Training Squad”, melyben tíz lézerpuskás komisszár-kadét szerepelt, és nem nagyon volt jó semmire, azon kívül, hogy nem ijedtek meg semmitől. Nomeg kevesebb is volt a műanyag modell és alkatrész, így konvertálni is nehezebb volt a kívánt felszerelésűre.

Itt a teljes sorozat:

A végére pedig, a kötelező zenei aláfestés:

Falco – Der Komissar

Felderítő nr. 1.

Jónapot-jónapot!

Hosszas fúrás-faragás után elkészült a réges-régi közelharcos felderítőket kiegészíteni kívánó srácok első példánya. Ő az:

Ő már szerepelt korábban, de csak most lett kész véglegesen. Még gondolkodtam hogy legyen-e szegecses a vállapja, de elvetettem, mert az már túlzás lett volna. Elég zord a fiú? :-)
Hozzávalók:
- 1 db űrgárdista felderítő láb
- 1 db űrgárdista felderítő felsőtest
- 1 db káoszgárdista jobb kéz kézi sorozatvetővel (csak a kesztyűs rész)
- 1 db káoszgárdista bal kéz lánckarddal (szintén csak a kesztyűtől)
- 1 db Catachan őrmester lézerpisztolyos jobb kéz
- 1 db Catachan gárdista bal kéz (ha jól rémlik, kés volt benne)
- 1 db Catachan fej
- 1 db szütyő + gránát összeállítás
- 1 db űrgárdista vállap
Az inspirációt a következő könyv borítója adta (egyébként ne vegyétek meg, nagyon rossz!):

A konverzió nem volt túl bonyolult, csak a kezeket volt macerás pontosan levágni, hogy a kesztyűk illeszkedjenek, és úgy nézzen ki, mintha mindig is egy kézhez tartoztak volna. A vállapban van még egy kis trükk: mivel az űrgárdistáké nagy lenne a skótokhoz, a perem mentén levágtam, és már jó is volt!
Egyszerű munka, de szerintem hangulatos lett a végeredmény!

WordPress Themes