Bréking Nyúz – Magyarok a Sötét Jövőben

A következő részlet az “Outcast Dead” c. Horus Heresy regényből való, és az Istvaan 5-ös mészárlás következményeit taglalja a Földön:

„When word reached the Diemensland prison island, the inmates declared themselves loyal servants of the Warmaster and slaughtered their overseers. Regiments drawn from the Magyar Ossurites mustered inthe Meganesian heartlands, but the battle to retake the island would take many bloody weeks.”

(Amint a hírek eljutottak a Deimensland börtönszigetre, az elítéltek Horus hű szövetségeseinek nyilvánították magukat, és legyilkolták őreiket. A Magyar Osszuriták ezredeiből kiválogatott csapásmérő egységek a Magenézi földeken fújtak gyülekezőt, és szinte azonnal megindultak ellenük, de a sziget visszavétele több hétig is eltartott.)

Örülünk, Vincent, örülünk? :-)

Oks, lesz BUÉK 2, meg Impérium történet, de ez annyira megtetszett, hogy nem bírtam ki…

BUÉK! Először (avagy 2011 retrospektív)

Remélem, még nem késő játékban, figurákban gazdag Boldog Új Évet kívánni!

Szerettem volna már korábban is, de elég karcosan indult az év munkafronton, úgyhogy csak most sikerült. Az év vége, új év eleje a számadás, magunkba nézés, valamint visszatekintés ideje, ezek közül most a harmadikat teszem meg, szubjektíve, és mesélek róla kicsit, hogy milyen élményeim, eredményeim voltak az elmúlt évben.

Először is, hogy ne szakadjak el végleg a hobbitól, felélesztettem a blogot, és kezdetben többfelé szakadva, később célzatosan próbálok agymenéseimmel szórakoztatni minden erre járót.  A tavalyi 18 bejegyzés nem kevés, bár a tervezett heti egyhez képest azért nem is túl jó. De majd idén belehúzok! Tényleg.  Na.

Festés-mázolás-fúrás-faragás terén nem mondhatok túl jó eredményeket magaménak, összesen két gyalogost és egy tankot fejeztem be (de azok is el voltak kezdve), valamint egy modellt teljesen összeraktam, kettőt pedig részben. Eljutottam a Games Dayre is, ami nagyon klafa volt, csak Domi gyerek inkább játszóterezni akart odakint, úgyhogy nem tudtam nagyon elmélyedni a körülnézésben. De majd jövőre! (Mindenesetre egy régi Space Crusade-es SM őrmit már adtam a kiskölöknek, nagy becsben van, úgyhogy majd szépen lassan terelgetem a jó irányba). A tankról majd csinálok egy leírást, szvsz elég elvetemült, szétkonvertált cucc, és megérdemli.

Olvasás terén jobban teljesítettem, a GW, Forgeworld és Black Library oldalán kívül sok blogot olvasgattam, itt jobbra meg is találjátok mindet. A legtöbbet látogatott a Bell of Lost Souls maradt, de jó eredményt ért el a The Great Crusade (Horus Heresy fórumok) és a From the Warp (festés, modellezés) is.  Az év vége felé fedeztem fel még párat, amiket érdemes nézegetni, mégha nem is frissülnek túl gyakran: The Phantom Project (festés, modellezés), Dyan Gould’s HobbyWorks (régi figura gyűjtő és festő csóka, és kb. olyan “öreg”, mint én), Hobby at all Cost! (modellezés, stratégiai tanácsok),  El Descanso del Escriba (spanyol csóka, írkál azokról a régi játékokról (AD&D, 2nd ed 40k), amikkel akkorákat játszottunk (hüpp-hüpp), plusz néha festeget, meg zenét hallgat).

S ha már olvasás, persze könyvek is voltak, szép számmal (mellettük a gyors szubjektív elemzés):

Chris Wraight – Battle of the Fang *****
Steve Parker – Rynn’s World *****
Nick Kyme – Fall of Damnos ****
Victories of the Space Marines (antológia) ***
Age of Darkness (antológia) *****
Dan Abnett – Prospero Burns ****
James Swallow – Garro: Oath of Moment (hangoskönyv) ****
Aaron Dembski-Bowden – Soul Hunter *****

Azt hiszem a nyerő a Soul Hunter volt, második meg az Age of Darkness Horus Heresy antológia. De a Rynn’s World-öt is csak ajánlani tudom, elég jól eltalálták benne a főszereplő űrgárdistákat, volt karakterük, nem úgy, mint általában.

Jah, és tavaly jött ki a Grey Knight kódex, ami tetszett, sőt a figurák is díjnyertesek lennének, ha a storm boltereik nem lennének olyan aránytalanul bumszlik a kezükön (de alkatrésznek szerintem zseniálisak). Plusz volt még Necron kódex is, úgyhogy a terminátorok is kaptak rendes, sok egységet tartalmazó seregkönyvet végre. Személyes élményem, hogy szépen visszaköszöntek a Fall of Damnosban leírt necron egységek, karakterek, ez tetszett.

Ésmég-ésmég, a Forgeworld nekiszaladt a pre-Heresy cuccoknak, és gyártottak a fanoknak MK2, MK3, MK4, MK5, MK6 gárdistákat, régi Rinót, Land Raidert, drenyát meg Predatort. Terjed a kultusz! :-) A másik szemem meg sír persze, mert ezek előtt nagyon frankó konverziókat gyártottak a népek ebben a témában, most meg megveszik, kifestik és kész. (Vagy csak irigy vagyok? :-) )

Más nem jut eszembe, de hamarosan jövök a 2012-es tervekkel.

Addig is, további kellemes BUÉK-ot! :-)

WordPress Themes