A Jubileumi Osztag – 1. rész

Ismét itt, és már megint a régi brunyi figuráimmal! :-)

Mint az előző bejegyzésben írtam, a Warhammer 40k 25 éves évfordulója alkalmából nekikezdek egy ötfős régi osztag kifestésének. Mutattam is képet a figukról, most lássuk őket részletesen! Az a tervem, hogy minden héten megmutatom, hol járok a munkában, hátha előbb-utóbb más is kedvet kap hasonló projekthez!

Lássuk hát, kikről is lesz ma szó:


Első páciensünk nagyon öreg, kb. 1990-ben született, és a keresztségben a “Brother Harris” nevet kapta, majd az első “nagy” katalógusba kerülve már csak “Bolter 13″ néven hivatkoztak rá. Ő már sínen van, megy Laca barátom Blood Angel seregébe, csak még be kell fejezni a festését.

Brother Kitt, aki szintén egyidős Harrissel, és katalógusokban “Power Axe 2″ néven futott. Vele még lesz tennivaló, nem is kevés, mert a bal vállapja (pont a szegecses) kissé el van öntve, úgyhogy kis faragás vár még itt rá. A fegyvere sem tetszik, ezért lecserélem egy kellőképp brutális láncbaltára (chain axe), minek alapján besorol a Világfalók légiójába, és valszeg a képen nem látható, bal lapockáján hurcolt lőszeres (vagy uzsonnás) táskáját lecserélem egy Berza fejre, amiről persze lereszelem a nyuszifüleket. Végül persze eredeti seregétől függetlenül fekete lesz, és a Mortis légiót fogja erősíteni (hogy miként, nem tudom, elég hülye fegyverzete van hozzá).

Brother Reeves, később már csak “Bolter 14″. Neki volt motoros kiadása is, az Özönvíz előtti oldalkocsi motorhoz adták. Rajta is faragok, mert a jobb oldalán kissé elmosódottan látható sisakja rettentő béna, úgyhogy azt lefaragom. Jah, és ő is, meg Kitt is kapnak egy kis lábfej-hosszabbítást, mert a többi csókához képest nagyon kicsi a lábfejük. Mintha nem is páncélban lenne. Az meg kissé (nagyon) szerencsétlenül néz ki.

A Kapitány (akit “Commander Gabesz” néven emlegettünk, mert hasonlít az arca a legendás Gabeszre) . Ő jó lesz így, maximum a kardot puttyzom ki, vagy lecserélem, mert – bár a koncepció jópofa – a megvalósítás nem sikerült túl jól a fiúknak. Mást nem tervezek, egyszerű de – szerintem – nagyszerű.

A terminátor-jelvényes és energiakesztyűs csóka, nagy kedvencem, akit kb. tizenöt éve nem vettem meg, és nem is láttam csak képen azóta sem (ám most Laca barátom nagy-nagy örömömre megszerezte nekem). Rajta végképp semmit sem változtatok, nagyon szép modell, marad így. Ehhez hasonló lesz a talp a többieknél is, kövek, összetört régi-régi koponyás szimbólumok, meg az anyaföld, kis műfűvel.

Ők lesznek hát a hétről-hétre ismétlődő szappanopera szereplői, akikkel gyakran találkozhattok ezeken az oldalakon, míg végre el nem készülnek. Jövő héten meglátjuk, mire jutok velük…

BUÉK 2 helyett: 2012 előretekintés

Hehe, BUÉK, márciusban… De sikerült ezzel a bejegyzéssel is elmaradni, részint sok munka, részint lustaság miatt.  De elhagyni nem akarom, inkább gyorsan összeírom, mit is várok/tervezek idén:

Lesznek először is jó kis könyvek, amiket el szeretnék olvasni. A Horus Heresy sorozatból egy csomó: Dan Abnett: Know no Fear (végre, a calthi csatáról), The Primarchs (négy hosszabb novella, Fulgrim, Lion El’Jonson, Ferrus Manus és Alpharius/Omegon főszereplésével), James Swallow: Fear to Thread (végre, a Véres Angyalok vesztéről), valamint Shadows of Treachery (novelláskötet). Ezen kívül: Rob Sanders: Legion of the Damned (na vajon miért?), Ben Counter: Phalanx (a Soul Drinker sorozat hatodik kötete – az első ötöt olvastam, nem rossz, de ezek alapján nem szeretnék Ben Counter hős lenni…), Aaron Dembski-Bowden: Void Stalker (a tényleg zseniális Night Lords sorozat – egyelőre – utolsó kötete), szintén Aaron Dembski-Bowden: The Emperor’s Gift (csak mert az író tényleg nagyon jó). Ezek biztosan, aztán majd még meglátjuk…

Warhammer 40K-ilag meg az új kiadás, és a hozzá kapcsolódó új Kódexek lesznek izgalmasak. Ha legközelebb játszani akarok, tanulhatom újra a szabályokat, megint… Kellett nekem még az első kiadás idején elkezdeni játszani! (Tényleg, hallottátok, hogy 25 éves a hobby? Utánaszámolok… Kb. 18 éve kezdtem el. Wuff.)

Figurailag szeretném végre elkezdeni és betartani a “minden nap 15 perc hobby” elvet, vagyis minden nap (éjszaka, amikor van rá időm) foglalkozni ennyit a seregemmel. Első körben a skótokat befejezni, aztán a veterán osztagokat, közben meg a járműveket, és ami még megtetszik. Nulladik körben meg érzem már, hogy elkap a láz, és a 25 éves évforduló tiszteletére kifestek pár régi-régi figurát, a Rogue Trader időszakból. Megkaptam ugyanis azt a figut Laca barátomtól, amire már vagy tíz éve fáj a fogam, és azt mindenképp kifestem minél hamarabb (s ha már azt, akkor a többi régi “csőrös” csókán is dolgozok kicsit). Íme, itt a jubileumi osztag:

Valamit a GD-re is kellene faragni és festeni, hátha idén sikerül legalább egy bronzérmet szerezni…

Blogilag folytatom a Pre-Heresy-s cikkeket, először egy hosszabb szösszenettel a Császárról, aztán az űrgárdisták/primerchák eredetéről, majd az űrgárdista páncélokról, és az első húsz rendházról. Remélem, lesznek érdeklődők! ;-) E mellett meg az aktuális festési/modellezési projektekről is írok majd. Plusz könyvkritikákat is tervezek (tudom, túl sokat tervezgetek, és keveset írok, de majd összeszedem magam).

Játszani valószínűleg nem nagyon fogok, maradnak az előbb részletezett kiegészítő tevékenységek.

Hát ezek a tervek, hajrá nekem, és akkor ti is sok szépet és jót olvashattok! :-)

WordPress Themes