A Hét Képe(i) 08 – Szanazug, Szanazug, te csodás…

Jónapokat!

Kissé elhavazódtam, meg volt némi betegeskedés, aztán munkába visszajövés, elmaradt feladatok nyakba zúdulása, úgyhogy elmaradtam a blogolással. Van egy fél cikkem, ami a 40K világának történelmét folytatja, de azt jövő hétre tartogatom (akkorra kész lesz), úgyhogy most egy halom (nem túl jó) képet kaptok, egy régi-régi kirándulásról, amit Szanazugban tettünk, Gabesszel és Aradi Sanyival, hogy a hobbit népszerűsítsük.

Annak idején a Trollbarlang elég aktívan mozgolódott, hogy a GW-s játékokat ismertté tegye, és minden találkozóra mentek páran festeni, bemutatózni. Főleg az akkor még tettestárs Sanyi, meg Gabesz, mint jómunkásember, de voltam én is egy pár alkalommal. Az egyik ilyen kiruccanáson, a nyári szanazugi szerepjátékos (és alkoholista) táborban fotóztunk is néhányat a családunk öreg Szmena gépével, melyet aztán Harlequine kolléga valamikor beszkennelt, és nemrég véletlenül megtalált. Úgyhogy most ezeket mutatom meg nektek. Aki látja magát a képeken, az sikítson, jelentkezzen! (Szerintem Uborka ott figyel az egyiken, de nem vagyok 100%-ig biztos benne.

És pár élmény, csak hogy sztorizgatás is legyen:

  • Szanazug egy kis falu, Békéscsabától nem túl messze, viszont tömegközlekedéssel elég érdekesen megközelíthetően (busz megy arra naponta pár alkalommal). Odaértünk Békéscsabára  hárman a sok festékkel, sereggel, kérdeztük, hogy lehet odajutni. Mondták, hogy biza busszal, Doboz felé, majd le kell szállni még az előtt. Kérdeztük, mikor indul a busz, mondták, hogy biza a délelőtti elment, majd két óra múlva jön a délutáni. Megvártuk a büfében, majd felszálltunk, és megkérdeztük a sofőrt, hol kell leszállni. Ő meg játékoztatott, hogy a középső megállón. Ez viszonyítási pont nélkül elég érdekesnek ígérkezett, de a helyiek megmondták, hogy mikor jön a mi megállónk. Na, ez a semmi közepén volt, úgyhogy még sétáltunk a szépen zöldellő földek mellett vagy fél órát a déli melegben, mire megtaláltuk a tábort…
  • A tábor egy volt úttörőtábor volt, sátrakkal, közös épületekkel, meg jó hangulattal (ez az itt táborozóknak volt köszönhető). Csatlakoztunk mi is a mókához, bemutató festéssel, közös ivással, meg rendeztünk egy giga- Warhammer Fantasy csatát is (akkor még én is gyűjtöttem egy Birodalmi sereget, jipí). Este, a sátorban meg kretén Warhammer mesét kreáltunk az elalváshoz. Klafa volt!
  • Volt egy érdekes (de nem túl guszta) helyi népszokás: ha valaki böfögött, utána mindenkinek az orra előtt kellet ráznia a kezét, hogy elűzze az így elszabaduló Bödönöket. Ez annyira népszerű volt, hogy mindenki megpróbált minél többet böfögni. Az egyik kocsmából így elég gyorsan sikerült ki is tiltatnia magát a társaságnak…

Ezek rémlenek főleg, de nyilván volt sok más is, csak a múlt homályába veszett. Esetleg, aki volt, és magára ismer, írja meg! Köszi!

Helló! Gabesz vagyok.
Régi énem festeget
Aradi Sanyi, a világ ura
Gabesz jáccik, a népek döbbenten figyelik
A Jó oldal gondterhelt
Az ott balra szerintem Uborka…

No, ezt kapd ki, öreg!

Cél a sör

Na jó hétvégét!

A Hét Képe(i) 07 – A Black Library Horus Heresy kiadványai 2013-ban

Kellemetes szép jó napot!

Némi gondban voltam, hogy e héten milyen képpel lepjem meg a kedves idelátogatókat, de aztán tegnap szerencsére beesett a tuti a Black Librarytól, méghozzá egy még az idén megjelenő hangoskönyv borítójának képében.  Ennek kapcsán utánanéztem, hogy milyen megjelenések várhatóak Warhammer 30.000 témában még idén. Amilyen trükkösek, ez a lista még változhat, mert amióta rájöttek, hogy ez az időszak lesz az Aranytojást Tojó Tyúk náluk, azóta teljesen rápörögtek, és ontják a jobb-rosszabb, és egyre megfizethetlenebb kiadványokat.

No tehát, a tegnap megjelent borító:

A képen a “Know no Fear”‘-ből megismert Thiel őrmestert láthatjuk, amint ellenséget keresgél Calth roppant  egészségtelenné vált tájain. A hozzá tartozó hangoskönyv (Nick Kyme: Censure) októberben jelenik meg.

Ezt a témát jól körül fogják idén járni, mert lesz még egy novelláskötet, ami az Ultrák és Igehirdetők csatározásaiból szemezget (Mark of Calth). Van miről írni, a “Know no Fear” elég sok elvarratlan szálat hagyott (jut eszembe, a másik Ultrás könyv, amit olvastam (Fall of Damnos) szintén nem volt befejezve). A következő írásokat olvashatjuk majd benne:

Guy Haley: The Shards of Erebus
Graham McNeill: Calth That Was
Anthony Reynolds: Dark Heart
David Annandale: The Traveller
Rob Sanders: A Deeper Darkness
Aaron Dembski-Bowden: The Underworld War
John French: Athame
Dan Abnett: Unmarked

A borítója meg így néz ki:

Megjelenés elvileg áprilisban (de lehet, hogy ez csak a csudálatos kiadásé, kemény kötésben, képekkel, jó drágán).

Aztán nézzük csak, mit várhatunk (biztosra) idén:

Graham McNeill: Angel Exterminatus (regény, megjelent)

Perturabo és Fulgrim elindulnak megkeresni az Angel Exterminatust, egy iszonyú hatalmú elda fegyvert, és ami Horus javára dönthetné el a háború menetét. Petrurabo azonban gyanakszik, hogy testvérének más tervei vannak,  és dolgukat még egy csapatnyi Vaskezű is nehezíti…

Aaron Dembski-Bowden: Betrayer (regény, március)

Angron és Lorgar is küldetésre indul: az Ultragárdisták birodalmát pusztítják, bolygót bolygó után égetve fel. De vajon kitart-e Angron ép elméje, vagy teljesen megőrül a fejébe ültetett Mészáros Karmoktól?

Chris Wraight: The Sigillite (hangoskönyv, április)

Malcador, a Császár jobb keze, a Föld Régense, az Inkvizíció alapítója, az Orgyilkosok Céhének vezetője, és a legerősebb halandó pszi-használó. Ebből a hangoskönyvből pedig majd jobban megismerhetjük őt is és tetteinek mozgatórugóit is.

James Swallow John French : Burden of Duty & Grey Angel (április)

Malcador űrgárdista-ügynökei titkos küldetéseken próbálják befolyásolni a háború kimenetelét: Garro a Császári Öklök egyik harcosát akarja beszervezni csapatába, Loken pedig azt igyekszik megtudni, hogy a Sötét Angyalok melyik oldalra állnak a konfliktusban.

Gav Thorpe: Honour To The Dead (hangosköny, szeptember)

Ismét csak az Ultrák és az Igehirdetők csatározásairól hallhatunk: ezúttal titánok csatároznak egy békés város utcáin, romba döntve mindent, és elpusztítva mindenkit a titáni (hehe) küzdelemben.

Dan Abnett: Unremembered Empire (év vége)

Miután Sanguinius nehezen bár, de kiverekszi magát és légióját Horus csapdájából, Ultramaron találja magát, ahol testvére, Guilliam – abban a hitben, hogy a Császár halott – felajánlja neki, hogy legyen ő az új Császár, és együtt építsék fel a Második Birodalmat.

Ezek a biztosak, de e mellett még azt csiripelik a madarak, hogy végre a Szalamandrák (és Vulkan) sorsát is megismerhetjük az Istvaan V-ös mészárlás után, plusz a Fehér Sebhelyesek tavaly megkezdett története is folytatódik, de még az Outcast Deadben megismert Luna Wolf karakter utáni hajszáról is lesz egy írás.

A kapcsolódó játékos kérdés pediglen a következő: A “Sigillite” borítón miért izgalmas az a két koponya Malcador trónusának két oldalán?

WordPress Themes