BUjjÉK 2014!

Augusztusban jó naivan azt írtam, hogy vagyok, de aztán mégse lettem, említett ok miatt. Most mutatok róla egy másik képet, ez színesebb:

Rozika él, virul, és növekszik, viszont a két gyerkőc együttesen pont elviszi minden időnket otthon, s még a munkahelyi szabad percek számát is jelentősen csökkentik. Így aztán nem nagyon jut már a hobbira semmi, maximum olvasgatni tudok. Meg néha nézegetni, mit játszanak/konvertálnak/festenek mások, és milyen nyálcsorgatnivaló figurák jelennek meg. Viszont, már egyre erősebb volt bennem a késztetés, hogy folytassam a blogot, úgyhogy most már tényleg vagyok, s írok, amikor csak tudok. Heti egyet nem ígérek, de azért havi párat igen. :-)

S mivel is kezdjük, mint a mindenhol szokásos “mi volt a tavalyi évben, s mit szeretnénk idén?” kérdéskörrel. Kezdjük a meg nem valósult tervekkel: a Jubileumi Osztag nem készült el, és lehet, hogy már sose fog (de-de, idén meglesz, már csak két modell van, és azok is 70%-ban készek.). A GD-re sem jutottam el, sajnos pont akkor lett beteg az egész család. És még a pontversenyt se fejeztük be! Erre azonban mindjárt jön egy feladvány, ami eldönti, ki nyer. Hogy mit, azt is megmutatom (mindjárt).

Na nézzük, mit sikerült: rengeteget olvasni, azt igen. Hozzájutottam egy csomó 40k-s könyvhöz, méghozzá elektronikus formában, úgyhogy az aktuális megjelenések mellé a régebbiek közül is sikerült szemezgetnem. Karácsonyra meg a Jézuska (nem az a szakállas arc, aki a Támaszpontban dolgozik) hozott nekem egy kis tabletet, úgyhogy most már nagyon menő módon, kinyomtatgatás nélkül tudom olvasni őket. Egy külön bejegyzés keretében meg is fogok emlékezni ezekről. Tényleg. :-) Oké, annyit elárulok, hogy az Év Könyve tavaly megosztva az Unremembered Empire (Dan Abnett) és az Angel Exterminatus (Graham McNeil) lett.

Igaz ugyan, hogy a Jubileumiak nem lettek kész teljesen, csak Kitt testvér (akit már láthattatok is), de ezen kívül felújítottam és megtalpaltam egy ősrégi inkvizítort Laca barátomnak (szintén láttátok már, ugyanabban a bejegyzésben), plusz Karira még egy Véres Angyalt is befejeztem, aki legalább öt éve ücsörgött már a szekrényben, jó sorsára várva. Őt is mutatom:

Idén igyekszek többet haladni, vannak is új jelentkezőim (sokat emlegetett Laca barátomtól szülinapomra kaptam kér ősrégi felderítőt, akikre már rég fájt a fogam), meg a régiek is (hehehe).

De vissza 2013-ra! Számomra a legérdekesebb megjelenések a Horus Heresy második szabálykönyve, a Massacre volt fontos és emlékezetes, meg a legújabb Space Marine kódex voltak (most meglepődtetek, ugye? :-) . Modellek közül az új Sternguard osztag nyert, az egyszerűen gyönyörű (és fantasztikusan sok alkatrész van benne). A legnagyobb csalódás meg a GW üzletpolitikája: eddig is drága volt a hobbi, de egy ideje nagyon felfelé tolják a célközönséget, egyre szebb, de egyre megfizethetetlenebb cuccokkal jelenve meg.  Oks, a digitális kiadványok jó ötlet, hiszen így kisebb Kódexeket, ötleteket is meg tudnak jelentetni, és ez a változatosságot növeli. Csak a modelleket ne kéne megvenni…

Node mielőtt eluntok, gyorsan az idei tervekről: próbálok itt is haladni a Hórusz Eretnekség történetével, plusz az olvasott könyvekről, új megjelenésekről is írni, meg festeni, és majd év végén elmenni a Games Day-re. Azt hiszem, tavaly is ezeket terveztem, de sebaj, hátha idén több is összejön belőlük. :-)

És végül, mielőtt nagyon eluntok, a tavalyi játék döntő feladata, és a díj (fanfárok zengjenek, bolterekkel levegőbe lőjenek a hangulat fokozására):

Kéretik konvertálni egy Eretnekség-korabeli modellt (max. MK6-os páncélban), lefotózni, hogy jól látható legyen, több szögből, és elküldeni nekem. Forge World figura egy az egyben összerakva nem ér, tessenek kicsit dolgozni. A modell 1-5 pontot ér, így akár még utolsókból is lehetnek elsők. Aki pedig ezzel együtt a legtöbb pontot éri el, az jutalmul egy igazi, fém Thunder Warriort kap ajándékba. Ilyet, mint itt balra (de persze kifestés nélkül):

A képeket február 12 (szerda) 24:00-ig várom (vagyis van rá három hetetek), eredményhirdetés a nevezők bemutatásával együtt pedig február 17-én (hétfőn) lesz. A zsűri én leszek, esetleg még felkérem Harlequine barátomat is a részvételre. Nagyon modernek leszünk, neten keresztül egyeztetünk, pontozunk. Remélem, tetszik a feladat, és a díj!

Találkozzunk idén is, minél többször, itt!

3 hozzászólás

 • By bulba, 2014. január 22. szerda @ 10:16

  Gratulálok a gyerköchöz!
  Én személy szerint a HH háttér folytatását várom (tavalyi év legjobb cikksorozata volt szerintem a hazai wargame blogokon)

 • By Németh Balázs, 2014. április 17. csütörtök @ 14:12

  Hello! Ha jól láttam neked van egy példány Warhammer Quest társasod, jó áron esetleg nem szeretnéd eladni?

  Kösz!

 • By Archangel, 2014. május 21. szerda @ 22:38

  Azt a fiamnak tartogatom… :-) De amúgy is ereklye, nem adom. :-)

Other Links to this Post

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Szóljon hozzá most!

WordPress Themes