A Liga 2004-es éve sok változást hozott. Először is, hirtelen sok játékos lett: rendszeresen 30 feletti létszámban jelentek meg a hadvezéri képességeiket kipróbálni igyekvők. Ez pedig jó volt, örültünk neki mi is, és ők is!

Aztán, kezdett komolyabbá válni a szervezkedés, különösen az interneten, és a kiírások, eredmények folyamatosan feltűntek a nagyon "orkos" Fanatikussoknak szóló oldalon, mely a Trollbarlang weboldalának előzménye volt.

E mellett, megkezdődött a játékosok "nevelése" is, a szép és jó irányába, ezért hangsúlyos szerepet kapott a kifestés, illetve a sereg korrektségének pontozása is. Erre azért volt szükség, mert nagy volt a népharag azok irányában, akik két minimáltroop / rengeteg elit és tüzérségi választással operáltak seregeikben. Aztán persze később meg pont ezt hányta a nagyérdemű a szemünkre... :-) De 2004-ben szükség volt rá, úgy biza!

Nagy változás volt is, hogy végre lehetett csapatban indulni. Innentől a baráti társaságok tagjai már ritkábban kerülhettek egymással szembe, és együtt küzdhettek riválisaik ellen. Olyan nagyhírű csapatok indultak útjukra, mint a Deep Strike vagy a TTKM.

A játék is megújult, őszre már az kiadással ismerkedett mindenki, s télen a Ligán is e szerint ment az adok-kapok.

Mozgalmas év volt hát, sok csatával, az asztalok mellett és az internetes fórumokon egyarát!